Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

Aile Danışmanlığı Eğitimi Nedir?

...

Aile Danışmanlığıeğitimi, aile içindeki sorunlara objektif ve yapıcı şekilde yaklaşarak; Aile Danışmanı olmak için alınan eğitime verilen isimdir. Aile Danışmanlığı kavramını anlamamız için ise öncelikle ‘’aile’’ kavramının açıklamasını yapmalıyız. Aile, birbirine evlilik ya da kan bağı ile bağlı toplumun en küçük birimidir. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bir aile ile mümkündür. Aynı ev içerisinde çiftler ya da ebeveyn- çocuk ilişkisinde sorunlar meydana gelebilir. Alacağınız eğitim bu alanda yetkin bir Aile Danışmanı olmanızı sağlayacaktır.

Aile Danışmanlığı eğitimi almış kişi, aile kurumu içerisindeki anlaşmazlıklarla ilgilenecektir. Aldığınız eğitim yalnızca yeni bir kariyer kapısı değildir. Aynı zamanda bakış açınızı geliştirirken toplumsal ve sosyal olaylara profesyonel gözle bakmanıza yardımcı olacaktır. Bu sayede hem kendinize hem de topluma karşı faydalı bir iş yapıyor olacaksınız.

Gerekli eğitimi online ya da örgün şekilde alabilirsiniz. Online eğitimde dilediğiniz zamanda derslere girme ve dilediğiniz kadar ders izleme şansına sahipsiniz. Bu sayede verimliliği üst noktaya taşıyabilirsiniz. İnternete erişimi olan tüm cihazlardan derslere girebilirsiniz. Eğitim sonrasında gireceğiniz sınavda başarılı olduktan sonra enstitüden mezun olacaksınız. Başarısız olduğunuz sınava tekrar girebilirsiniz. Bu sayede eksiklerinizi tespit edebilirsiniz. Üstelik tekrar girdiğiniz sınavlar için ek ücret ödemezsiniz.

 

Aile Terapisti Nasıl Olunur?

Aile Terapisti olmak için bazı şartlar aranmaktadır. Bunlardan en önemlisi üniversitelerin ilgili programlarından mezun olmaktır. Mezuniyet sonrası alacağınız sertifika, Aile Terapisi uzmanı olarak çalışmanızı sağlayacaktır. İşte o bölümler:

  • Sosyal Hizmetler
  • Çocuk Gelişimi
  • Psikoloji
  • Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik
  • Hemşirelik
  • Sosyoloji
  • Tıp

Mesleği yapmak için, sertifika sahibi olmanın haricinde; alanınızda master eğitimi alabilirsiniz. Fakat master eğitimi bu mesleği yapmak isteyen herkes için mümkün olmayabilir. Bu noktada karşınıza online Aile Danışmanlığı kursu gibi oldukça faydalı bir seçenek çıkmaktadır. Seçenekleriniz arasında bulunan online Aile Danışmanlığı eğitimi pek çok avantaj sağlayacaktır. Örneğin, başka bir meslek grubunda hâlihazırda çalışıyorsunuz. Fakat Aile Terapisti olmaya karar verdiniz. Böyle bir durumda hayatınızı idame ettirirken online şekilde eğitime devam edebilirsiniz. Sertifikanız sayesinde çalışma hayatına kolaylıkla başlayabilirsiniz.

Aile Danışmanlığıeğitimi süresince edineceğiniz kabiliyetler iş hayatınızda oldukça yardımcı olacaktır. İnsanları dinlemeyi seviyor, sorun çözmekten hoşlanıyor, sabırlı ve anlayışlı biri iseniz bu alan tam size göre demektir! Mesleki yeterliliği arttırmak için Boğaziçi Ensitüsü online eğitim platformunda bulunan diğer eğitimlerden faydalanabilirsiniz. Sürekli yeniliklere açık olan Aile Danışmanlığı, kişinin kendisini geliştirmesine olanak sağlayan bir meslek koludur. Günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren en önemli mesleklerden biridir.

 

Aile Terapisti Ne İş Yapar?

Toplumu oluşturan en küçük birim ailedir demiştik. Aile kendi içindeki anlaşmazlıkları çözemezse bu toplumun tamamına karşı bir etki doğuracaktır. Aile Danışmanlığı bu noktada önem kazanmaktadır. Aile Terapisi uzmanı çağımızın en önemli işlerinden birini yapmaktadır. Çünkü bu işi yapan kişi, sosyal faydası en yüksek seviyede olan meslek gruplarından birini yapıyor demektir. İşini iyi yapan bir Aile Terapisti, aile içindeki anlaşmazlığın sebeplerini tespit edecektir. Tanı koyacak ve uzun vadeli şekilde yardımcı olacaktır.

Çiftler ve çocuk- ebeveyn arasındaki sorunlar hayatı yaşanmaz hale getirebilir. Bunlar duygusal ve psikolojik sebepli olabilir. Aile içerisinde yaşanan çatışmadan kurtulmak için Aile Danışmanı sorunları tespit eden kişidir. Görevi taraflara yardım etmek ve yol gösterici olmaktır.

Çatışma çocuk- ebeveyn arasında yaşanıyorsa çocuğun okul ve arkadaş çevresi incelenir. Oyun ağırlıklı seanslar gerçekleştirilir. Çocuk ile kendi dilinde konuşmak, anlayacağı şekilde iletişim kurmak önemlidir.

Ailenin yaşadığı sosyal çevreyi iyi analiz etmek ve teşhisi bu duruma göre Yapmak Aile Danışmanının görevidir. Nihai hedef sorun tespiti ve çözüm yolları için aile üyelerine yardımcı olmaktır. Sağlıklı bir aile ortamının oluşturulmasında profesyonel destek sağlanır.

Aile terapisti, aile içinde yaşanan şu gibi sorunlarla ilgilenebilir:

  • Ebeveynlikte yaşanan sorunlar
  • Romantik ilişkiler
  • Ev içi çatışma
  • Kötü alışkanlıklar
  • Travmalar
  • Duygusal şiddet, istismar
  • Değişikliklere adaptasyon sorunları (ev, şehir, iş değişiklikleri gibi)
  • Psikolojik sorunlar
  • İş stresiyle baş edememe
  • Ekonomik, sosyal sorunlar
  • Boşanma
  • Çocuk psikolojisi

Başlıca çalışma alanları yukarıda bahsettiğimiz konular olsa da çok çeşitli başka problemler de olabilir. Bu gibi durumlarda Aile Danışmanının iyi bir dinleyici olması gerekir. Sorunları tespit eder ve dozunda empati kurar. Aile bireylerine yargılayıcı yaklaşmak doğru değildir. Aile Terapistinin yapması gereken anlayışlı ve sabırlı olmaktır. Etik bir çalışma disiplini için dikkat edilmesi gerekenler bunlardır.

Terapi şekilleri de çeşitlilik göstermektedir. Tüm aile ile aynı anda konuşmak bir yöntemdir. Ama genelde tek tek görüşme gerçekleştirilir. Muhtelif durumlarda iki terapist aynı anda bulunabilir. Bu durum tespiti ve fikir alışverişi için iyi bir yöntemdir.

 

Aile Danışmanlığı Sertifikası Nerelerde Kullanılır?

Aile Danışmanlığı Sertifikası aldıktan sonra pek çok alanda çalışabilirsiniz. Resmi kurumlarda da çalışabilirsiniz. Fakat çoğunlukla özel Aile Danışmanlığı merkezlerinde görev alabilirsiniz. Seçenekleriniz çoktur. Mesela istihdam olabileceğiniz bazı alanlar şunlardır:

  • Aktif olarak çalışan bir psikolog yahut psikolojik danışmanlık uzmanı iseniz, sertifika eğitiminden sonra Aile Danışmanlığı
  • Yönetmeliğe uygun olarak açılmış danışmanlık merkezlerinde çalışabilirsiniz. Kendi danışmanlık merkezinizi açmak için ilgili müdürlüğe gerekli başvuruları yapabilirsiniz.
  • Sosyal gücünüz kuvvetliyse ve gönüllü çalışmak isterseniz, bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olan belediyelerde ve STK’larda çalışabilirsiniz.
  • Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün geliştirdiği Aile Sosyal Destek Programı ile vatandaşların evlerini ziyaret ederek sosyal danışmanlık yapabilirsiniz.
  • Memurluk yapıyorsanız, kurum içerisinde arzu ettiğiniz birime geçiş yapma hakkınız olduğundan; aile danışmanlığı merkezlerine geçiş yapabilirsiniz.
  • Kendi büronuzu açtıktan sonra özel hizmet verebilirsiniz. Bunun yanında isterseniz devlet kurumları ile anlaşarak onlara danışmanlık yapabilirsiniz.
  • Pek çok resmi kurum ve kuruluşun aile danışmanlığı biriminde rahatlıkla iş imkanı bulabilirsiniz.
  • Adalet Saraylarında boşanma davalarında görev alabilirsiniz.

Unutmayın ki her işte olduğu gibi Aile Danışmanlığı mesleğinde de yetkinliğiniz, aldığınız eğitimler ile doğru orantılıdır. Kendinizi sürekli geliştirmeli ve kendinize yatırım yapmalısınız.

 

Online Aile Danışmanlığı Eğitimi

Online Aile Danışmanlığı Eğitiminin avantajlarından yukarıda bahsettik. Bu eğitimi almak için sahip olmanız gereken yeterlilikleri de öğrendiniz. Aile Danışmanlığı eğitimi almaya artık hazırsınız! Online Aile Danışmanlığı Kursuna katılarak ilk adımı atabilirsiniz. Onaylı bir sertifika programı olan Aile Danışmanlığı Kursu sizi mesleğe en iyi şekilde hazırlayacaktır. Boğaziçi Enstitüsü alanında uzman profesyonellerle çalışmaktadır. Eğitim sonunda gerekli tüm yeterliliklere sahip olacaksınız.

Psikoloji başta olmak üzere, ilgili başka birçok alanla ilgili kurslarımız bulunmaktadır. Daha fazlası için Boğaziçi Enstitüsü online eğitim platformunu inceleyebilirsiniz. Kariyer yaşamında kendini geliştirmek çok önemlidir. Siz de kendinizi geliştirmek ve alanınızda yetkinlik kazanmak istiyorsanız diğer eğitimlere de başvurabilirsiniz.

Eğitimden aldığınız verimi arttırmak istiyorsanız Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı ile yakından ilgili şu sertifika programlarına bakabilirsiniz:

Boğaziçi Enstitüsü bünyesinde katılacağınız eğitimlere istediğiniz zaman başlayabilirsiniz. Derslerdeki hız, mola gibi konular tamamen size bağlıdır. Herkesin öğrenme yöntemi farklıdır. Size en uygun olan yöntemle online Aile Danışmanlığı kursu alabilirsiniz.

Sertifika sahibi olduktan sonra sizin için referans mektubu enstitümüz tarafından yazılır. Referans mektubunuz ile rahatlıkla iş bulabilirsiniz. İyi bir kariyer, iyi bir eğitimle mümkündür.

Yorumlar

abdullah balıkçı
2021-04-21 20:36:03 Kahramanmaraş

Yönetici tarafından yapılan test yorumdur.

Bir Yorum Ekle

Yorum Yapmak İçin Giriş Yapmalısınız

Hızlı Arama

Rastgele Yazılar

Mobil Uygulamalarımız

Dilerseniz Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz.